--> Нові 8 тисяч: перелік тих, хто може отримати карантинну допомогу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нові 8 тисяч: перелік тих, хто може отримати карантинну допомогу

0
0
Нові 8 тисяч: перелік тих, хто може отримати карантинну допомогу
Підприємці та наймані працівники із "червоних" зон карантину з наступного тижня можуть подавати заявку, щоб отримати державну допомогу у 8 000 грн.

Уряд визначив перелік сфер діяльності, працівники яких можуть претендувати на державну допомогу. Він є досить довгим, і стосується підприємств чи компаній, які були змушені припинити роботу через карантин. Це роздрібна торгівля, громадське харчування, заклади культури і спорту, повідомляє ВВС.

Зокрема, йдеться про найманих працівників та ФОП у таких галузях:

роздрібна торгівля запчастинами, комп'ютерами та оргтехнікою, електронікою та побутовою технікою, одягом та взуттям, будівельними матеріалами, книжками, іграшками, спортивним інвентарем, рослинами, ювелірними виробами у спеціалізованих магазинах, роздрібна торгівля на ринках та з лотків, діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, постачання готових страв для подій,
діяльність театрів, кінотеатрів, організація конгресів і торговельних виставок, концертів, робота бібліотек та архівів, тематичних парків та атракціонів, організація відпочинку та розваг,
робота спортивних закладів, фітнес-центрів.


Щоб отримати державну допомогу, як і у грудні минулого року, підприємці та наймані працівники мають зареєструватися і подати заявку на порталі чи через додаток "Дія".

По допомогу вже звернулися понад 250 тисяч.

За законом, претендувати на державну допомогу можуть лише застраховані особи, тобто ті, хто платить Єдиний соціальний внесок.

Закон Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів набув чинності 9 квітня.

Крім державої допомоги, ФОПи та наймані працівники можуть отримувати й виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Бюджетну допомогу через січневий локдаун отримали майже пів мільйона підприємців та найманих працівників на загальну суму у понад 3,6 млрд грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні