--> США: дії РФ на кордоні України нагадують 2014 рік | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

США: дії РФ на кордоні України нагадують 2014 рік

0
4
США: дії РФ на кордоні України нагадують 2014 рік
США занепокоєні відмовою РФ пояснити в ОБСЄ свою незвичну військову активність біля кордону з Україною, яка нагадує ситуацію 2014 року, пише gazeta.ua.

Було вказано на те, що занепокоєння України з приводу військової діяльності та намірів Росії – "цілком реальне":

"У 2014 році Росія так само не надала детальну інформацію про свою незвичну військову діяльність на кордоні України у відповідь на запит України відповідно до параграфу 16 Віденського документу, а також відмовилася брати участь у засіданнях для відповіді на занепокоєння України. У 2014 році швидко стало зрозуміло, що занепокоєння України були обґрунтованим".

Місія США при ОБСЄ висловила занепокоєння з приводу того, що "Росія відмовляється виконувати зобов'язання, які вона взяла на себе згідно з Віденським документом 2011 року". Було зазначено, що відсутність прозорості з боку РФ "свідчить про те, що нинішні військові навчання є ні рутинними, ні запланованими".

"Ця триваюча провокаційна військова діяльність Росії знижує довіру та посилює напругу, а також викликає питання щодо намірів, особливо з огляду на історію подій 2014 року", - заявили у місії США в ОБСЄ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні