--> На Волині вже засіяли 22,8 тисячі гектарів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині вже засіяли 22,8 тисячі гектарів

0
-19
На Волині вже засіяли 22,8 тисячі гектарів
Уже засіяли 22,8 тисячі гектарів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, а це 18% до загальних намірів посіву.

Інформує Волинь.

Пшениці засіяли 12 тисяч гектарів (24%), ячменю – 27 тисяч гектарів (52%), вівса – 4,6 тисячі гектарів (13%), цукрових буряків – 2,6 тисячі гектарів (27%).

Окремі господарства уже розпочали посів соняшника. З підвищенням середньодобових температур господарства масово приступлять до сівби пізніх ярих культур – соняшника, сої та кукурудзи.

Як повідомляють в управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації, польові роботи у поточному році розпочали на початку березня з підживлення посівів озимого ріпаку та пшениці.

Надлишок вологи дещо ускладнював переміщення сільськогосподарської техніки по полях, тому підживлення аграрії проводили у нічну пору по мерзлоталому ґрунті, адже вчасне і якісне підживлення позитивно впливає на майбутнє формування колосків в колосі та є основою формування високого врожаю ранніх.

В області уже завершили перше підживлення озимини азотними добривами, а окремі господарства розпочали друге підживлення.

У цілому складалися задовільні умови для укорінення, розвитку та перезимівлі озимих культур. На сьогодні посіви озимини перебувають у хорошому стані.

Погодні умови березня через надлишок вологи та нічні заморозки дещо стримували перехід весняної посівної кампанії в активну фазу. Однак, поточні умови квітня дозволили активізувати посів сільськогосподарських культур.

Посів ярих культур очікують на площі близько 300 тисяч гектарів, з них ярих зернових і зернобобових - 130 тисяч гектарів, цукрових буряків - 10 тисяч гектарів, сої – 38 тисяч гектарів, соняшника - 41 тисяча гектарів.

Восени під урожай 2021 року посіяно 183,8 тисячі гектарів озимих зернових (99,3% до попереднього року), в тому числі: озимої пшениці – 150,3 тисячі гектарів, озимого жита – 23,4 тисячі гектарів, озимого ячменю – 7,5 тисяч гектарів, озимого тритикале – 2,6 тисячі гектарів.

Крім того, посіяли 46,1 тисячі гектарів озимого ріпаку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні