Держсекретар США обговорив дії РФ біля України з главами МЗС Франції і ФРН

0
3
Держсекретар США обговорив дії РФ біля України з главами МЗС Франції і ФРН
Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном і главою МЗС ФРН Гайко Маасом обговорив необхідність припинення "односторонніх провокацій" на сході України, які, на думку Заходу, спричинені Росією.

"Держсекретар Ентоні Блінкен говорив сьогодні з французьким міністром закордонних справ Жан-Івом Ле Дріаном. Вони обговорили необхідність того, щоб Росія поклала кінець небезпечній і безвідповідальній риториці, нарощування військової потужності в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також одностороннім російським провокаціям уздовж лінії контакту на сході України", - йдеться в повідомленні Держдепу США, повідомляє interfax-Україна.

У документі наголошується, що Блінкен і Ле Дріан під час бесіди висловили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

За даними Держдепу, також відбулася аналогічна телефонна розмова Блінкена з Маасом. Лідери обговорили "важливість підтримки України проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії контакту в східній Україні, окупованому Криму та вздовж кордонів України".

Напередодні прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що Росія сьогодні зосередила на кордоні з Україною більше військ, ніж коли б то не було з 2014 року, і це турбує Вашингтон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні