Африканський союз відмовився від закупівлі COVID-вакцини AstraZeneca

0
-2
Африканський союз відмовився від закупівлі COVID-вакцини AstraZeneca
Африканський регулятор розраховує замінити препарат аналогом від компанії Johnson & Johnson.

Пише Кореспондент.

Африканський союз більше не планує купувати COVID-вакцину компанії AstraZeneca виробництва Інституту сироватки Індії. Про це заявив директор Африканських центрів з контролю і профілактики захворювань (Africa CDC) Джон Нкенгасонг, повідомляє Reuters у четвер, 8 квітня.

За його словами, зараз вивчається можливість заміни поставок вакцини AstraZeneca на препарат фармацевтичної групи Johnson & Johnson. Однак поставки в країни Африки вакцини AstraZeneca з Інституту сироватки Індії триватимуть у рамках програми COVAX.

У той же час Африканський союз веде власні закупівлі вакцини. Зараз у портфелі організації є контракти на 670 млн доз вакцини для 55 країн союзу. На частку Johnson & Johnson доводиться 220 млн доз з можливістю закупити ще 180 млн. Поки основною вакциною, поставки якої узгоджені Афросоюзом, є AstraZeneca, але ще більша кількість цієї вакцини надходить в Африку через механізм COVAX.

За допомогою COVAX в 2021 році можна буде вакцинувати близько 20% населення Африки. Керівники африканських країн поставили за мету домогтися до кінця поточного року вакцинації 60% населення континенту - майже 780 млн осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні