Реформа шкільного харчування, що змінилось за перший етап?

0
-4
Реформа шкільного харчування, що змінилось за перший етап?
Кабмін затвердив норми і порядок організації харчування в школах і дитячих садах, а також у дитячих закладах відпочинку.

Пише Кореспондент.

Перший етап реформи шкільного харчування в Україні успішно завершено. Про це заявила Перша леді Олена Зеленська в середу, 7 квітня.

"Останній і найважливіший документ, Норми і Порядок організації харчування в навчальних закладах та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 24 березня був затверджений постановою Кабінету Міністрів України, а вчора - офіційно опублікований", - написала Зеленська в Facebook.

Всі школи з 1 вересня 2021 року зобов'язані:

Зменшити кількість цукру в 2-2,5 разу - до 7,5 г на один прийом їжі;

Збільшити кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі;

Зменшити кількість хліба на один прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г

Збільшити кількість м'яса так, щоб протягом п'ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м'яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей;

Збільшити кількість молочних продуктів під час формування меню.

Зеленська нагадала, що раніше кількість молока і кисломолочних продуктів на тиждень становила 100 мл, також було передбачено 100 г сиру і 30 г сметани.

Крім того, нові норми передбачають наявність однієї порції молока або молочних продуктів щодня, а саме: 200 мл молока або 125 мл йогурту або кефіру, або 125 г сиру, або 75 г сиру м'якого, або 15 г сиру твердого, або 25 г сметани - на вибір.

"Незабаром ми презентуємо оновлене меню для шкіл. Воно буде розроблене з урахуванням всіх вимог і нормативів", - підсумувала Перша леді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні