Україна на плато третьої хвилі COVID - вчені

0
-8
Україна на плато третьої хвилі COVID - вчені
Україна виходить на плато третьої хвилі COVID-19, завдяки чому ситуація стабілізується. Швидкість поширення коронавірусу знижуються вже два тижні поспіль. Про це йдеться в прогнозі Національної академії наук України.

Відзначається, що, незважаючи на зростання показників епідемічної динаміки, антирекорди за новими і летальними випадками, темпи поширення COVID-19 знижуються.

"Зростає частка давніх випадків у щодня оприлюднених даних. Це означає, що реальні темпи поширення можуть бути меншими за ті, які випливають з офіційної статистики", - йдеться в повідомленні.

Вчені вважають, що на користь цього твердження свідчать такі дані:

пройдений максимум позитивності ПЛР-тестів;
кількість позитивних ПЛР-тестів не зростає, а демонструє вихід на плато;
абсолютна кількість ПЛР-тестів почала знижуватися;
динаміка кількості позитивних тестів залишається узгодженою з кількістю нових випадків, представлених на дату проведення тестування.
"Тому ймовірно, що Україна зараз перебуває на початку фази плато, що є дуже непевним станом і може тривати кілька тижнів (з досвіду подолання осінньої хвилі)", - йдеться в прогнозі.

В НАН також прогнозують, що захворюваність на коронавірус в Україні в найближчі тижні особливо не зміниться і залишатиметься на нинішньому рівні.

При цьому лідирувати за цим показником будуть сім регіонів - Дніпропетровська, Київська, Львівська, Одеська, Харківська, Хмельницька області та місто Київ.

Вчені оприлюднили таблицю з прогнозом захворюваності на COVID-19 за регіонами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні