Вашингтон «посилено» підтримав вступ України в НАТО

0
10
Вашингтон «посилено» підтримав вступ України в НАТО
США підтримують Україну в прагненні стати членом НАТО, однак рішення про це знаходиться в компетенції керівництва Альянсу, повідомила в ході щоденного брифінгу, 6 квітня, прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі. Про це повідомляє Reuters.

"Ми довгий час обговорюємо цей намір з Україною, ми її посилено підтримуємо, взаємодіємо з нею і працюємо над нейтралізаією дестабілізуючих дій проти неї", - сказала вона.

"Але це НАТО прийме рішення щодо цього", - підсумувала Дженніфер Псакі.

Вона додала, що Вашингтон також обговорює з Києвом зростання напруженості на сході країни і дедалі частіші випадки порушення режиму припинення вогню.

Раніше Зеленський у телефонній розмові з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом заявив, що вступ України в альянс є єдиним шляхом до закінчення конфлікту на Донбасі.

Зеленський також інформував Столтенберга про погіршення ситуації з безпекою на Донбасі і про те, що Росія стягує війська до кордонів України, підвищуючи готовність до наступальних дій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні