Колектори змушуватимуть лучан платити за тепло?

4
-5
Колектори змушуватимуть лучан платити за тепло?
Колектори стимулюватимуть лучан платити борги за послуги із теплопостачання.

Інформує Конкурент.

Про це під час зустрічі із депутатами Луцькради у вівторок, 6 квітня розповів директор ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський.

За словами очільника підприємства, всі споживачі, які є живими, і мають договори з підприємством, мають платити. Станом на сьогодні борг "Луцьктепла" перед "Нафтогазом" становить 192 мільйони гривень. Лучани боргують підприємству 128 мільйонів гривень. Є багато боргів, які лучани не погашають вже понад три роки. В місті є 20 громадян з боргом більше 100 тисяч гривень.

Іван Скорупський каже, що сьогодні у Верховній Раді розглядають ряд законопроектів, які стимулюють платежі. Зокрема, боржникам пропонують обмежити виїзд за кордон, право керування транспортом і таке інше. Однак, поки відповідних рішень ще немає, підприємство збирається користуватися послугами колекторів. Це, за словами директора, приносить кращі результати.

Колектори працюватимуть із "Луцьктеплом" згідно з законом України "Про колекторську діяльність", а їх послуги закуповуватимуть через тендери.

"Колекторська діяльність, як на мене, приносить кращі результати, ніж претензійно-позовна. Ми поки з колектором не працюємо. Але поступово підходимо до тендерних умов і Prozorro, і будемо пропонувати колектору ряд боржників і певну суму. Сьогодні є прийнятий закон про колекторську діяльність, і вся процедура укладення договору, і сама робота колектора буде з дотриманням цього закону. Попередньо ми маємо проінформувати цього споживача, що його заборгованість передаємо на колектора", – розповідає Іван Скорупський.

"Літо біжить швидко, і населення треба стимулювати. Звичайно, що це не дуже популярні методи. Але наскільки ми маємо інформацію від колектора, це цілком гуманні методи. Ніхто руки не виламував, дверей не палив і так далі", – підсумував очільник "Луцьктепла".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Попередньо ми маємо проінформувати цього споживача, що його заборгованість передаємо на колектора" НЕ ПРОІНФОРМУВАТИ, А ОДЕРЖАТИ ЗГОДУ СПОЖИВАЧА
Відповісти
А на того монополіста теж треба натравити колекторів, за вимагання платити за тепло коли на вулиці плюсова температура, і в квартирі сауна-а батареї гарячі!!
Де можливість перейти до іншого надавача послуг, де поквартирні лічильники на тепло і можливість регулювати спожите тепло??? Тепловики вже людям руки викручують своїми тарифами, і тепер літом змусили людей платити, то ще й колекторних "церберів" вирішили на людей напустити. Щоб ваші котельні погоріли, кровосісі!!!
Відповісти
Як оте луцьтрєпло вже дістало, постійно ниє, підірвати його до дідька.
Відповісти
Нахєра так палити газ? За власний кошт грію вулицю! Платити не збираюсь, заборгованості не маю, але вбачаю підстави змінити "стан кредиторської заборгованості", а колекторів ставитиму раком! Досвід маю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні