Жінки займають 41% керівних посад в Україні

0
0
Жінки займають 41% керівних посад в Україні
Про це свідчать дані дослідження "Жінки і чоловіки на керівних посадах в Україні: 2017-2020", проведеного Українським центром суспільних даних.

Інформує Суспільне.

"За останні роки кількість суб'єктів господарювання суттєво зросла. При цьому гендерна структура менеджменту в Україні за ці роки кардинально не змінилася: 40,48% керівників – жінки, 59,52% – чоловіки. Частка жінок-керівників за останні роки зросла лише на 0,5 в.п., переважно за рахунок збільшення кількості фізичних осіб-підприємців", – розповів координатор проєкту Андрій Горбаль.

У приватному секторі розрив дещо більший, ніж загалом по країні. Згідно з даними дослідження, 69,55% керівних посад у юридичних особах займають чоловіки чоловіки, 30,45% керівників юросіб – жінки. Серед керівників ФОПів 53,40% – чоловіки і 46,6% – жінки.

Крім того, нерівномірним є розподіл показників по регіонах. Найнижча частка жінок серед керівників у Києві – лише 34%, найбільша – у Луганській області – 44,75%. Частка жінок та чоловіків рівна у міських та сільських поселеннях, але є помітні відмінності за розміром міст та селищ міського типу: чим більше місто, тим менша активність жінок. У невеликих містах (від 15 до 70 тис. населення) частка жінок-підприємиць становить 50,7%

Крім того, чоловіки переважають на керівних посадах в абсолютній більшості галузей економіки. Жінок-керівників більше лише в галузі освіти, здоров'я, державного управління та соціального страхування, зокрема, 73% керівників та 72% ФОПів в освіті є жінками.

Довідка. Дослідження та візуалізацію підготовано в рамках швейцарсько-українського Проєкту «Зміцнення бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств (Етап 2)», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) у співпраці з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і за підтримки Швейцарії. Основою для дослідження стали відкриті дані ЄДРПОУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні