Вчені довели, що чутливість до болю залежить від кольору волосся

0
0
Вчені довели, що чутливість до болю залежить від кольору волосся
Рудий колір волосся мають приблизно 2% жителів планети. Руді люди гостріше відчувають біль. Деякі вчені вважають, що рудоволосим пацієнтам потрібно давати на 20% більше анестезії, ніж іншим. Ще сильніше вони відчувають біль при високих або низьких температурах. Тонка шкіра рудих людей більш схильна до пошкоджень, у неї спостерігається підвищена схильність до синців, повідомляє грип.ua.

Тепер дослідники з Массачусетської лікарні з'ясували, чому у людей з рудим волоссям проявляється змінена чутливість до болю.

У рудих людей і тварин пігмент клітини шкіри меланоцит містить варіантну форму рецептора меланокортин 1.

Вчені виявили, що втрата функції рецептора меланокортин 1 у рудоволосих мишей змусила меланоцити виробляти більш низькі рівні молекули POMC (проопіомеланокортин), яка розщеплюється на гормони, які, в тому числі, блокують біль. Ці гормони підтримують баланс між опіоїдними рецепторами, що пригнічують біль, і рецепторами меланокортин 4, які підсилюють сприйняття болю.

Але організм також виробляє додаткові фактори, які активують опіоїдні рецептори. Отже, більш низький рівнів гормонів, пов'язаних з меланоцитами, призводить до посилення опіоїдних сигналів, що підвищує поріг болю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні