У США закривають секретну в'язницю Гуантанамо

1
3
У США закривають секретну в'язницю Гуантанамо
У США закривають колись секретну в'язницю Гуантамо, в якій утримували обвинувачених у тероризмі і веденні війни на боці супротивника. Засуджених після закриття перевели в інші в'язниці, повідомляє AP.

Американські військові повідомляють, що ув'язнених з секретного блоку "Табір 7" перевели в іншу в'язницю на Кубі. Поки невідомо, яку кількість засуджених перевели. Офіційні особи повідомляють про 14 ув'язнених.

За повідомленням військових, секретний блок закривають через занепад.

Відзначимо, що "Табір 7" в Гуантамо відкрили в 2006 році для ув'язнених, яких раніше утримували в таємних центрах ЦРУ. Такі центри часто називали "чорними ділянками", так як ув'язнені там піддавалися жорстоким допитам.

Серед ув'язнених в "Таборі 7" знаходилося і п'ятеро осіб, звинувачених у військових злочинах за їх передбачувані ролі в плануванні та забезпеченні матеріально-технічної підтримки терористичних атак 11 вересня 2001 року.

Джо Байден планує повністю закрити Гуантамо, однак для цього потрібне схвалення Конгресу на переклад деяких ув'язнених в США для суду або ув'язнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
https://bit.ly/gerda_2021 Герда 2021
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні