На Волині порушники уникають покарання через помилки патрульних при складанні протоколів

0
-2
На Волині порушники уникають покарання через помилки патрульних при складанні протоколів
Cуддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко укотре навчав патрульних складати протоколи.

Цього разу в суді розглядали справу стосовно одного порушника, а докази поліцейські принесли на іншого, у протоколі – помилка на помилці, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», – передає ІА Волинські новини.

Володимира Харцуна наприкінці лютого затримали патрульні. Їм здалося, що чоловік нетверезий. Тож хотіли притягнути водія відповідальності. Однак, мабуть, так поспішали, що принесли до суду не ті відеодокази.

На одному з відео видно, як поліцейський зупиняє машину марки ЗАЗ. А якщо порівняти з іншим записом, неозброєним оком видно різницю. На одному диску ранок, а на іншому – вечір. Та й в одному випадку йдеться про ЗАЗ, а в іншому – про фіат. Мало того, водій на останньому відео інший. І точно на Володимира Харцуна не схожий. Під час засідання Віталій Ковтуненко побачив підміну.

Однак це ще не все. Патрульний наробив чимало помилок у протоколі. Поліцейський виправдовується, мовляв, це механічна помилка.

Суддя наголосив: якби поліцейський зробив механічну помилку, виправив її і написав «Виправленому вірити», то суд узяв би це до уваги. Але правоохоронець цього не зробив. Тож суд не може його ствердження брати до уваги.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні