--> Дівчина з Луцька показала, як у Токіо цвітуть сакури. ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дівчина з Луцька показала, як у Токіо цвітуть сакури. ФОТО. ВІДЕО

0
1
Дівчина з Луцька показала, як у Токіо цвітуть сакури. ФОТО. ВІДЕО
Найраніше за понад 1200 років у Японії цьогоріч зацвіли сакури. Пік цвітіння цих неймовірно гарних дерев припав на 26 березня.

Щороку сакури зацвітають усе раніше. Учені припускають, що це, найімовірніше, через глобальні зміни клімату, пише ІА «Волинські новини».

Цвітіння сакур японці називають ханамі. Щороку вони покидають усі свої справи, щоб погуляти у парках з рідними і друзями та насолодитися красою.

Лучанка Олена Федонюк нині мешкає у Токіо. П’ять років тому дівчина поїхала до США навчатися, працювала у Масачусетському технологічному університеті, а торік переїхала до Японії. Наразі 25-річна Олена працює в Токійському технологічному інституті.

«Я дослідниця. Моя спеціалізація – біологія, – розповідає дівчина. – До Токіо я приїхала з чоловіком, він японець. Після роботи у США він вирішив, що час переїжджати додому, а я поїхала з ним».

Олена додає: сакура з давніх-давен є національною квіткою Японії.

«Мені здається, що люди просто ловлять момент, коли вони можуть вийти і насолодитися цією красою, – усміхається дівчина. – Японці кажуть, що цвітіння сакури таке ж швидкоплинне, як і людське життя. Зараз ми ловимо останні миті цвітіння сакури. Вона дуже швидко зацвіла і надзвичайно швидко перецвітає. Це явище японці ніжно називають ханако букі, що означає «сакура, яка опадає, схожа на сніг».

Олена Федонюк каже: до парків люди приходять на пікніки цілими родинами й обідають під останніми квітами сакури.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні