--> Секрети заготівлі та консервування березового соку на Волині. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Секрети заготівлі та консервування березового соку на Волині. ВІДЕО

0
2
Секрети заготівлі та консервування березового соку на Волині. ВІДЕО
На Волині розпочався сезон заготівлі березового соку. У Цуманському лісовому господарстві цієї весни планують зібрати понад 50 тонн напою.

Як правильно "точити" сік та консервувати його, - дізнавались кореспонденти Суспільного.

Щоб мати хороший врожай березового соку лісничі дотримуються певної процедури: зрубують кору і роблять засічку.

"Від глибини отвору більше соку йти не буде. Нам не цікаво продірявлювати березу", - каже в.о. головного лісничого Берестянського лісництва Василь Дорошук.

Крапля за краплею березовий сік стікає у 3-літрові банки.

За ранок з кожного дерева набігло по шість літрів, - розповідає Сергій Охочий, лісничий Берестянського лісництва. Березовий сік, який заготовляють в Берестянському лісі, йде на експорт. Зі слів лісничого Василя Дорошука, його постачають до Ізраїлю, Канади та Німеччини.

Цього року в лісництві очікують хорошого врожаю березового соку, адже протягом кількох місяців були рясні опади. На цукристість соку та його якість впливає погода. Якщо йде дощ, то потрапляє в банку і сік вже нечистий, - розповідає "знавець справи" Ростислав Подзюбанчук. Чоловік вже 30 років кожної весни заготовляє березовий сік.

Господиня Галина Гуменюк знає понад десяток рецептів консервування березового соку. Каже, якщо хочете кисленький, то можна до соку додати запареного ячменю. Такий сік люблять старші чоловіки, - розповідає жінка. Нині популярністю користується більш солодкий березовий сік. Щоб не зірвало банку, жінка додає до консервації лимон, для смаку - апельсин, стакан цукру та все заливає окропом.

Березовий сік містить залізо, натрій, магній та вітаміни В і С, - говорить сімейна лікарка Ірина Андрійчишина. Каже: людям з сечокам'яною, жовчнокам'яною хворобою та цукровим діабетом варто споживати березовий сік в помірних кількостях.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні