У Франції двоє людей померли від тромбозу після щеплення AstraZeneca

0
-3
У Франції двоє людей померли від тромбозу після щеплення AstraZeneca
У Франції ще двоє людей померли через тромбоз, який виник після щеплення вакциною AstraZeneca. Про це в п'ятницю, 2 квітня, повідомляється на сайті Національного агентства з безпеки лікарських засобів (ANSM).

Повідомляється, що в період з 19 по 25 березня у Франції було виявлено три випадки тромбозу після вакцинації цим препаратом, два з яких закінчилися смертю пацієнтів.

В Агентстві зазначили, що мова йде про "атипові тромбози", тобто ураження великих вен, здебільшого мозку, але також шлункової порожнини, що є зонами, атиповими для утворення тромбів. Ці тромбози, вважають фахівці, могли бути викликані зниженням кількості тромбоцитів у крові, або порушенням згортання крові.

Всього з початку вакцинації у Франції зафіксовано 12 випадків тромбозів, чотири з яких виявилися смертельними.

У зв'язку зі сформованою ситуацією французьке санітарне агентство рекомендує всім тим, хто буде погано почувати себе протягом більше трьох днів після щеплення, негайно звертатися до лікарів. Симптоми можуть виражатися у важкості дихання, виникненні болю в грудній клітці, набряках ніг, болях у черевній порожнині, сильних головних болях, порушенні зору, появі темних плям на місці ін'єкції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні