Скандал: професора, який звинуватив євреїв у ритуальних убивствах, виправдали

1
1
Скандал: професора, який звинуватив євреїв у ритуальних убивствах, виправдали
Отець Тадеуш Гузь з Люблінського католицького університету імені Івана Павла II (KUL) під час публічної лекції в Варшаві два роки тому «підтвердив» вбивство євреями християнських дітей у ритуальних цілях.

«Факти ритуальних вбивств неможливо стерти з історії, - заявив священник. - У наших архівах, в збережених документах, протягом століть - коли євреї жили разом з польським народом - містяться законні вироки за ритуальні вбивства».

Як стверджує ресурс Хадашот, святий отець свідомо ввів аудиторію в оману. Ще в 1247 році папа Інокентій IV видав буллу, яка відкидає наклеп на євреїв і трактує таку інформацію як «привід, щоб грабувати їх і віднімати їх майно».

Польська рада християн і євреїв подала скаргу на професора, чим неабияк збентежила Люблінську єпархію і керівництво KUL. Там поспішили дистанціюватися від отця Тадеуша, заявивши про неприпустимість подібних висловлювань і зазначивши, що за межами університету професор особисто несе відповідальність за озвучені тези. Скаргу була передана на розгляд дисциплінарної комісії KUL, яку очолює професор Анна Хладув.

Майже два роки знадобилося пані Хладув, щоб винести рішення про припинення процедури перевірки висловлювань отця Гузя. Комісія прийняла пояснення професора про те, що його слова були вирвані з контексту. Колеги професора прийшли до висновку, що його лекції були підготовлені «з професійної ретельністю, педагог НЕ збезчестив свою професію, нікого не образив, а просто «представив власну інтерпретацію історичних фактів».

В іншій своїй лекції професор звинуватив багатих євреїв у фінансуванні приходу Гітлера до влади. Все це, однак, не вплинуло на його репутацію в рідному університеті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В чому скандал?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні