У США знайшли замкнений сейф із цінними документами минулого століття

0
2
У США знайшли замкнений сейф із цінними документами минулого століття
У Тихоокеанському університеті міста Стоктон, штат Каліфорнія (США), випадково виявили замкнений приблизно пів століття тому сейф із цінними історичними документами.

Півтораметрову сталеву "коробку" помітили в підвалі під час генерального прибирання. Про це повідомляє Good Day Sacramento.

"Я спустився вниз і побачив у кутку цей досить старий сейф. Заглянути всередину виявилося непросто", – сказав президент вишу Крістофер Каллахан.

За його словами, для розкриття сейфа викликали місцеву бригаду пожежників. Ті боялися зіпсувати вміст схованки, тому не використовували різаки та пили. Дверцята вдалося відкрити за допомогою гідравлічних ножиць.

У сейфі знайшли папери з докладним описом заснування вишу, серед яких – заповнені від руки журнали 1851 року, диплом 1862 року та інші історичні записи.

Зазначається, що Тихоокеанський університет є першим вузом, зареєстрованим у штаті Каліфорнія, тому в його працівників немає сумнівів, що це справжні документи.

"Все це просякнуте історією. Ми ніби знайшли золоте дно. Ми в повному захваті", – підкреслив Каллахан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні