На Волині на 40% перевищено епідемічний поріг по ГРВІ

0
4
На Волині на 40% перевищено епідемічний поріг по ГРВІ
За даними моніторингу, минулого тижня у Волинській області продовжувалось зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це інформує ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 805,2, та перевищив епідемічний поріг на 40%. Рівень захворюваності характеризується як середньої інтенсивності.

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у м.Луцьку (на 38%), Володимир-Волинському (понад 2 рази), Ківерцівському (25%), Ковельському (11%), Любешівському (19%), Луцькому (15%) та Маневицькому (11%) районах.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, зросла на 7% і становить понад 8 тисяч осіб, проти 7,8 тисячі попереднього тижня.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 42% від загальної кількості постраждалих.

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (90%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 130 тисяч волинян — це 13% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано понад 3 тисячі осіб, із них 62% — це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В.

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявлено. Проте встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні