Готуються запустити найбільший ядерний реактор в Європі

0
3
Готуються запустити найбільший ядерний реактор в Європі
Фінляндія найближчим часом може запустити в експлуатацію найбільший ядерний реактор в Європі. Це також буде один з найсучасніших реакторів на атомній електростанції.

Про це пише Euractiv.

Повідомляється, що після кількох років затримки, перевитрати бюджету і суперечок за контрактами, будівництво третього енергоблоку на АЕС Olkiluoto нарешті наближається до завершення.

Енергоблок, який будується з 2005 року, мав відкритися ще до 2009 року. Але Управління радіаційної і ядерної безпеки Фінляндії дозволило завантаження реактора ядерним паливом тільки в минулу п'ятницю.

Перша вартість проекту в 3 млрд євро зросла до 8,4 млрд через проблеми з безпекою та несправні компоненти. Переговори між фінською компанією TVO і консорціумом Areva-Siemens про умови завершення проекту все ще тривають.

Очікується, що регулярне виробництво електроенергії на цьому реакторі почнеться в лютому 2022 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні