Нейтробот постачатиме ліки прямо у мозок

0
0
Нейтробот постачатиме ліки прямо у мозок
Систему «нейтробот» створили у Китаї. Розробка отримала таку назву через те, що для її створення використовують фрагменти нейтрофілів. Про це пише Укрінформ з посиланням на Science Robotics.

Повідомляється, що автори винаходу підготували мікроскопічні і пружні частки «магнітного наногелю», а за допомогою полімерного каркасу з магнітними властивостями, можна набирати потрібну кількість рідини з ліками.

«Далі клітини бактерій кишкової палички вбивали і "потрошили", видаляючи все зайве і залишаючи лише фрагменти клітинних мембран. Ними покривали частки гелю. На імунітет бактеріальна мембрана діє "як червона ганчірка". Тому, коли підготовлені частинки змішувалися з нейтрофілами, ті швидко атакували їх і проводили фагоцитоз, поглинаючи потенційно небезпечний об'єкт», — йдеться в публікації.



Вчені також встановили, що нейтрофіли здатні легко проходити крізь гематоенцефалічний бар'єр, тому, за задумкою авторів винаходу, з собою вони несуть необхідний лікарський вантаж. Свою розробку вчені продемонстрували на прикладі лабораторних мишей.

«Наногелеві частки завантажили протираковим препаратом паклитакселом, помістили в бактеріальні мембрани і нейтрофіли, а потім вже готових «нейтроботівв» ін'єктували в хвостову вену», — йдеться в статті Naked Science.

Наразі вчені займатимуться доопрацюванням розробки та мають вивчити процес управління переміщеннями «нейтроботів».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні