--> Як отримати роботу в компанії, де немає вакансій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як отримати роботу в компанії, де немає вакансій

0
1
Як отримати роботу в компанії, де немає вакансій
Українцям радять надсилати резюме в компанію мрії навіть після закриття актуальної вакансії.

Досвідчені HR безперервно формують кадровий резерв, пише Work.ua.

"Якщо в компанії немає відкритої вакансії за вашою спеціальністю, ви можете надіслати своє резюме безпосередньо рекрутеру або відгукнутися на іншу активну вакансію компанії на сайті пошуку роботи", - радять кандидатам на посаду.

Експерти з працевлаштування кажуть, що можна написати рекрутеру на пошту або в Linkedin.

"Ідеально, якщо ви знаєте, як його звуть і можете звернутися персонально. Достатньо написати один раз. Надсилати десяток повідомлень — дуже погана ідея. Така поведінка дискредитує вас в очах рекрутера", - йдеться у публікації.

Якщо кандидат не знає рекрутера, можна написати повідомлення у формі зворотного зв'язку на сторінці компанії.

"Звертайтеся до співробітників HR Department і ваш запит перенаправляють кому слід. Головне, не забудьте вказати на своїй сторінці в Linkedin, що ви відкриті для пропозицій, оновити резюме на сайті пошуку роботи", - радять українцям.

Якщо вирішили ризикнути та відгукнутися на іншу вакансію з резюме чи на закриту раніше посаду, рекомендують написати супровідний лист з поясненням.

"Вкажіть, чому ви надсилаєте резюме не на ту посаду, яка вказана в вакансії. Поясніть, що хочете працювати саме з цим роботодавцем. Коротко розкажіть про себе і свою зацікавленість", - кажуть експерти з працевлаштування.

Після цього роботодавець може:

- відкрити у компанії вакансію під кандидата, який його зацікавив,

- взяти кандидата на місце спеціаліста, який не пройшов випробувальний термін,

- взяти на роботу у випадку розширення штату.

"Навіть якщо роботу вам не запропонували, ви познайомилися з рекрутером. Ця карта може зіграти в майбутньому за умови, що ви "подружилися" в соцмережах або обмінялися контактами. Не дарма зараз так модно розвивати "особистий бренд"", - йдеться у матеріалі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні