--> На Волині рибалки разом із медиками врятували з крижаної води чоловіка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині рибалки разом із медиками врятували з крижаної води чоловіка

0
6
На Волині рибалки разом із медиками врятували з крижаної води чоловіка
На озері Чорне у селищі Заболоття, що на Ратнівщині, 56­річний місцевий житель провалився під лід, пише Волинь.

Зволікання могло коштувати чоловікові життя, адже у крижаній воді людина довго не витримає. У льодяній пастці він пробув пів години.

56-­річний заболотівчанин чомусь вирішив прогулятися через озеро. За десятки метрів від берега крига не витримала, і він опинився у воді. Пощастило, що це побачили місцеві жителі, які були на березі.

— Надзвичайна подія трапилася 17 березня близько 12.45. Нехтуючи власною безпекою, чоловік вийшов на ледь затягнуту кригою водойму, — ​повідомила Віталія Лукашевич, провідний фахівець управління ДСНС України у Волинській області. — ​За свідченнями очевидців, лід не витримав, і заболотівчанин провалився по пояс у холодну воду. Вибратися сам не міг, тому кликав на допомогу. На щастя, його помітили рибалки й місцеві жителі, які перебували біля озера. Саме вони кинулися на поміч потерпілому й водночас відправили за працівниками станції медичної допомоги, що розташована неподалік від водойми. За кілька хвилин вони прибули до місця виклику.

У його крові було виявлено вміст алкоголю, через що, мабуть, і вирішив прогулятися по тонкій кризі.

Підручними засобами усі разом витягнули потерпілого на берег. Там йому надали першу долікарську допомогу, а відтак транспортували до медичної установи у селище Ратне з попереднім діагнозом «загальне переохолодження».

— Заболотівчанин потрапив до Ратнівської районної лікарні 17 березня о 14-­й годині, — ​розповідає медичний директор закладу Володимир Колотюк. — ​Ми поклали його у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Через те, що потерпілий певний час перебував у крижаній воді й отримав переохолодження тіла, у нього піднявся артеріальний тиск. Крім того, у його крові було виявлено вміст алкоголю, через що, мабуть, і вирішив прогулятися по тонкій кризі. Наші лікарі надали чоловікові необхідну медичну допомогу, стан пацієнта нормалізувався, і того ж дня о 17.30 на вимогу він був виписаний додому. Загрози його життю та здоров’ю немає.

Власта КРИМСЬКА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні