Смак вина, яке побувало в космосі, вразив дегустаторів на Землі

2
-2
Смак вина, яке побувало в космосі, вразив дегустаторів на Землі
Наприкінці 2019 року на Міжнародну космічну станцію відправили десяток пляшок червоного вина. Завдяки дослідженню науковці хотіли дізнатися, як невагомість впливає на старіння рідини.

Вино перебувало на космічній станції рік. Нещодавно у Франції його продегустували, інформує New Atlas.

Дегустацію провів провідний дослідник з Інституту винограду і винних наук Університету Бордо Філіп Дерріет. Для ексклюзивної дегустації двох пляшок вина набрали групу з 12 осіб.



"Одноголосно обидві пляшки визнали чудовими. Не дивлячись на перебування на МКС, "космічне вино" оцінили дуже високо. Помітили відмінності тільки в кольорі", - каже Філіп Дерріет.

А дехто з експертів зазначили, що вина з МКС на смак були "більш зрілими", ніж ті ж вина, які залишилися на Землі.

Окрім вина в пляшках, на МКС відправили також 320 лоз, щоб перевірити вплив мікрогравітації на їх розвиток. Виноградні лози провели на МКС 10 місяців, а після повернення на Землю їх висадили. Лози з МКС виросли раніше, ніж ті, що залишалися весь цей час на Землі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво , а якби не казали що те вино ''космічне" дегустатори різницю відчули б?
Відповісти
сумніваюсь
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні