--> В офісі організації Медведчука пройшли обшуки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В офісі організації Медведчука пройшли обшуки

0
3
В офісі організації Медведчука пройшли обшуки
В офісі співголови партії Опозиційна платформа - За життя Віктора Медведчука в четвер, 25 березня, пройшли обшуки. Про це повідомив представник політсили Ілля Ківа.

За його словами, слідчі дії з ранку проводять співробітники СБУ і Офісу Генпрокурора.

У свою чергу, нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін повідомив, що обшуки пов'язані зі звинуваченнями в державній зраді і їх проводили в організації Український вибір, яку пов'язують із Медведчуком.

"Встановлено, що учасники ГО Всеукраїнський громадський рух Український вибір під час анексії півострова і надалі активно підтримували окупаційні органи влади. Вони стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Учасники НЗФ здійснювали незаконне переслідування українських активістів, захоплення адміністративних будівель органів влади України", - ідеться в повідомленні.

Стверджується, що організатори ГО імітували ліквідацію 210 осередків, які перебували на півострові. "Однак ніяких документів у Мін'юст України не подавалося. Організація продовжувала проводити в Криму діяльність на шкоду державній безпеці України", - заявляють в СБУ.

Відзначається, що лише в 2017 році припинення діяльності організацій Український вибір у Криму було оформлено відповідно до чинного українського законодавства. За версією слідства, ці факти можуть свідчити про створення уявної непричетності керівництва Українського вибору до протиправної діяльності її осередків на території Криму.

В СБУ заявляють, що під час досудового розслідування отримали незаперечні докази, що керівництво і представники організації брали участь в організації і проведенні незаконного референдуму і незаконних виборів на тимчасово окупованій території Криму. За попередньою версією слідства, вони також причетні до скоєння інших злочинних дій.

Слідчі СБУ проводять слідчі дії в рамках розпочатого кримінального провадження за статтями службове підроблення (ст. 366). Вирішується питання про повідомлення учасникам про підозри за статтями про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і про державну зраду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні