Назвали умови, за яких кава починає «спалювати» жир

0
-2
Назвали умови, за яких кава починає «спалювати» жир
Висновки вчених з Університету Гранади доводять, що кофеїн (близько 3 мг/кг, еквівалент міцної кави), що вживається за пів години до фізичних вправ, помітно збільшує швидкість спалювання жиру. Ефект кофеїну помітніший, якщо заняття спортом проходять у другій, а не першій половині дня, пише грип.ua.

У невеликому дослідженні взяли участь 15 здорових чоловіків, середній вік яких 32 роки. Вони пройшли тест з фізичним навантаженням. Учасники брали 3 мг/кг кофеїну або плацебо щодня о 8:00 і 17:00.

Результати показали, що прийом кофеїну за 30 хвилин до виконання фізичних вправ збільшує можливе окислення жирів. Було підтверджено існування добових коливань окислення жирів під час тренувань, причому значення були вище днем, ніж вранці.

Кофеїн і вправи вранці ефективні на стільки ж, як і тренування без кофеїну днем.

Тобто поєднання кави і аеробних вправ у другій половині дня - найбільш оптимальний варіант для тих, хто хоче збільшити спалювання жиру під час фізичних вправ.

А ось кава з додаванням вершків, молока, начинки або цукру тільки посприяє накопиченню жиру і набору ваги. Каву не варто пити натщесерце, її вживання варто обмежити людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, особливо в стадії загострення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні