США збираються домовлятися з талібами

0
-7
США збираються домовлятися з талібами
США мають намір домовитися з талібами щодо продовження терміну перебування іноземних військ в Афганістані.

Наразі адміністрація президента США Джо Байдена вивчає можливості домовленостей з рухом "Талібан" стосовно продовження терміну перебування американських військ в Афганістані, повідомив голова Комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт.

Угодою між Вашингтоном і талібами від лютого 2020 року передбачено, що всі американські військові повинні покинути територію Афганістану до 1 травня 2021 року.

"Те, що адміністрація Байдена хоче зробити, - це провести переговори (про виведення) після 1 травня, а потім, принаймні, вивчити, чи змінили Таліби свій підхід", - сказав Сміт, виступаючи на форумі журналу Foreign Policy, повідомляє Interfax-Україна.

За його словами, таліби "борються з ІДІЛ майже так само, як вони борються з афганським урядом".

Законодавець повідомив, що говорив на цю тему з радником президента з національної безпеки Джейком Салліваном і міністром оборони Ллойдом Остіном.

Однак Сміт висловив сумнів у тому, що таліби можуть погодитися на американські пропозиції щодо продовження термінів перебування.

Раніше за підсумками візиту в Афганістан Остін заявив журналістам, що рішення про виведення американських військ з Афганістану залишається за президентом Байденом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні