Московський піп проголосив анафему Філарету та Епіфанію

2
5
Московський піп проголосив анафему Філарету та Епіфанію
Митрополит Запорізький РПЦ в Україні Лука наклав анафему на почесного патріарха ПЦУ Філарета та предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

"Анафема" була проголошена 21 березня - в день Торжества православ'я. Відео з її проголошенням розмістив російський релігійний оглядач Сергій Чапнін.



"Дивіться, як Лука-то Запорізький балується! Вчора склав анафему не тільки Філарету Денисенку, але і митр. Епіфанію Думенку. І мало того, що склав, так ще і диякона в соборі змусив проголосити: "Лукавому Михайлу Денисенку, рекше себе Патріархом Київським і який безбожній справі віддався, і що призвів Сергія Думенка, котрий уявив себе спадкоємцем Київської митрополичої кафедри заради особистого благополуччя, і всім послідовникам їхнім – анафема!", - йдеться в дописі.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) пожартував, що Луку, можливо, тримають у заручниках.

"Любов до прокльонів і публічного злослів'я притаманна виступам і публікаціям цього ієрарха протягом тривалого часу. Але раптом все насправді є не таким, як здається? Можливо хтось захопив цього владику в заручники і примушує його раз за разом писати і заявляти речі, які за духом і стилем більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію?", - написав представник ПЦУ.

Євстратій також додав, що Лука своїми діями "демонструє повну богословську і канонічну безграмотність, елементарну невихованість і психологічну неврівноваженість".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та хто цих фарисеїв слухає. З кожним роком все менше людей відвідує їхні церкви, от біснуються білолахи.
Відповісти
Одні ряжені фріки проклинають інших... Красота
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні