Іспанські вчені розвінчали міф про «суперпродукти»: є лише один суперпродукт

0
-9
Іспанські вчені розвінчали міф про «суперпродукти»: є лише один суперпродукт
Фахівці з іспанського університету Ов'єдо заявили, що лише материнське молоко можна вважати "суперпродуктом". Про це повідомило видання The Conversation, пише Корреспондент.

Вчені назвали поняття "суперпродукт" маркетинговим терміном, який використовують виробники для позначення продуктів, що містять найбільшу кількість поживних речовин: вітамінів, мінералів, харчових волокон і поліфенолів.

Це стосується кіноа, ягід годжі, кокосової олії, спіруліни, насіння чіа, капусти та інших продуктів харчування, вживання яких увійшло в моду і обіцяє довголіття і здоров'я.

При цьому термін "суперпродукт" не визнано офіційними організаціями, в тому числі Європейським агентством з безпеки продуктів.

"На сьогодні існує тільки одна їжа, яка, як було доведено, містить всі поживні речовини, необхідні для життя, і в достатній кількості для людини. Це грудне молоко", - йдеться в статті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні