Жителям Росії заборонили спостерігати за Місяцем

0
-2
Жителям Росії заборонили спостерігати за Місяцем
Виконуючий обов'язки голови адміністрації глави міста Усть-Кут в Іркутській області Євген Кокшаров відкликав узгодження на проведення 21 березня спостереження за Місяцем в рамках «Всесвітньої ночі тротуарної астрономії 2021».

Про це кореспонденту «Сибирь.Реалии» повідомив Олексій Тупіцин, директор «Центру Цивільного Сприяння», який виступив співорганізатором заходу. Він уточнив, що в телефонній розмові глава міста послався на тиск місцевого ФСБ.

Мовляв, на заході будуть лунати «агітаційні» гасла. Формальна причина відмови в проведенні масового заходу - то, що заявка була подана менш, ніж за 10 днів.

Спостереження за Місяцем планувалися в 14 населених пунктах Іркутської області, повідомляє NewsYou.

Журналісти припускають, що приводом для заборони стало те, що організатором акції в Усть-Куті став «Центр Цивільного Сприяння», що займається в тому числі і просвітницькою діяльністю і має репутацію опозиційного.

«Судячи з усього чекісти побоювалися, що замість Місяця в телескоп, громадські працівники стануть показувати жителям Усть-Кута червону зону під Володимиром, куди відвезли Олексія Навального» - з іронією пише видання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні