Розслідування виявило фіктивність фірми, яка реєструвала вакцину в Україні

1
2
Розслідування виявило фіктивність фірми, яка реєструвала вакцину в Україні
В Україні зареєстрували прототип вакцини AstraZeneca, її індійську версію CoviShield,через фірму Grace Of God, яку заснували 3 місяці тому.

Компанія також має фіктивну адресу, повідомили в розслідуванні журналістки Тетяни Чорновіл, передає Еспресо.TV.

"Рішення про компанію, яка буде здійснювати реєстрацію вакцини в кожній окремій країні визначається самим постачальником", - повідомила директорка британської компанії-посередника в закупівлі вакцини Grown Agent Тетяна Коротченко.

Україні треба було наполягати на реєстрації вакцини безпосередньо самим виробником Serum Institute of India, тому що в іншому випадку невідомо хто відповідальний за якість препарату. Відкриті дані свідчать, що директором, керівником і бенефіціаром ТОВ Grace Of God є індус Пранаав Кумар. Його за місцем реєстрації не було. Фірма зареєстрована в бізнес-центрі на Русанівці в Києві, але реально її там немає.

В цьому ж офісному приміщенні розташована компанія співмешканця Пранаава Кумара, Кульдіпа Кумара. Вона в 1001-м офісі, якого не існує. Будівля має 8 поверхів і офіси на останньому поверсі мають нумерацію 800.

ТОВ "ВІА Мобайлс Юкрейн", яку зареєстрував співмешканець Кумара , проходить по кримінальних справах, де розслідується, як ця фірма формувала фіктивний податковий кредит. Тобто займалася мінімізацією податків, надавала такі послуги іншим фірмам, з приводу чого було розслідування в 2018-2019 роках.

Це означає, що фірма, яка зареєструвала в Україні CoviShield має фіктивну адресу, і бенефіціара, який зареєстрований у фіктивному приміщенні, разом з родичем, за яким тягнеться шлейф кримінальних справ - від шахрайства до мінімізації податків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер зрозуміло чому рада прийняла постанову що за якість вакцини жодної відповідальності. Хтось дуже файно бореться з корупцією
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні