Експерт: платне паркування на проспекті Волі «пересадить» лучан на громадський транспорт

3
-8
Експерт: платне паркування на проспекті Волі «пересадить» лучан на громадський транспорт
Кандидат технічних наук з ЛНТУ Павло Мазилюк упевнений, що якщо паркування вздовж проспекту Волі зробити платним, це звільнить 50% паркомісць уздовж головної вулиці міста, а також заохотить лучан пересідати на громадський транспорт.

Таку думку він висловив під час круглого столу з обговорення перспективи реконструкції проспекту Волі, організованого Громадянським Рухом "СВІДОМІ" у п'ятницю, 19 березня.



"Якщо й робити паркінг на проспекті Волі, то варто робити його платним. Для людей, які хочуть стати безплатно, зробити паркування на паралельних вулицях, десь далі. А платний паркінг на Волі – це і наповнення бюджету, і можливість створити гарні умови для тих, хто готовий платити. Також це одна із умов заохочення людей пересідати на громадський транспорт. Якщо людям буде некомфортно паркуватися в центрі міста, вони будуть все частіше користуватися громадським транспортом", – підсумував Павло Мазилюк.



До слова, учасниками круглого столу були також депутат міської ради, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер, депутат міської ради, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход, ексзаступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, доцент кафедри архітектури та містобудування Луцького НТУ Богдан Боярчук, заслужений архітектор України Юрій Казмірук, директор автошколи "ГудОК" Богдан Романюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Або будуть паркуватися на тротуарах паралельних вулиць
Відповісти
По вул. Коперника зараз проїхати важко, все заставлено. Пан Мазелюк коли там був
Відповісти
Штрафи нормальні треба.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні