Учені виявили нову несподівану причину облисіння

0
-1
Учені виявили нову несподівану причину облисіння
Японські дослідники прийшли до висновку, що облисіння виникає внаслідок атипового ділення стовбурових клітин волосяних фолікулів. Виявлений у рамках експериментів механізм допоможе розробити нові варіанти для лікування вікової втрати волосся, повідомляє Sundries.

Життєздатність стовбурових клітин волосяних фолікулів залежить від поєднання двох типів клітинного ділення: симетричного та асиметричного. Коли ці два цикли працюють злагоджено, то стовбурові клітини волосяних фолікулів зберігають здатність відновлювати волосся, але якщо щось йде не так – вони гинуть.

У новому експерименті, про який розповідає New Atlas, вчені прагнули зрозуміти, як поділ стовбурових клітин впливає на ріст волосся під час старіння. Для цього вони стали вивчати стовбурові клітини волосяних фолікулів старих і молодих мишей. Спостереження показало, що у молодих симетричні й асиметричні поділи були нормальними, а у старих вчені помітили атиповий тип поділу клітин.

У результаті такої атипової поведінки в міру старіння стовбурові клітини виснажувалися і гинули.

«Це вражаючі результати пояснюють причину, чому волосяні фолікули з часом втрачають здатність відновлювати волосся», – зазначив автор роботи Хіроюкі Мацумура.

На його думку, розкриття нового механізму виснаження стовбурових клітин допоможе в розробці нових способів лікування облисіння, а також відкриє можливості для управління процесами старіння різних органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні