На Волині скажений кіт покусав двох дітей

0
-3
На Волині скажений кіт покусав двох дітей
В селищі Олика троє дітей постраждали від укусів домашнього кота, у якого виявили сказ.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», пише Вісник.

За результатами епідеміологічного розслідування встановили, що власний кіт поводився дивно, навіть агресивно, наносячи подряпини та укуси дітям, які з ним грались. Крім 3 дітей в родині з котом більше ніхто не контактував. Через два дні кіт пропав. Наразі діти проходять курс антирабічного профілактичного лікування.

Ускладнює епідситуацію той факт, що всі домашні тварини в цьому господарстві, в тому числі і вищезгаданий кіт, не щеплені проти сказу.

В області щорічно реєструється до двох десятків хворих на сказ тварин. На сьогодні зареєстрували 7 випадків сказу серед тварин у В. Волинському, Ківерцівському, Луцькому, Любешівському та Шацькому районах. Лікарі-епідеміологи лабораторного центру проводять заходи профілактики сказу, в першу чергу щодо встановлення кола контактних осіб з хворими на сказ тваринами та їх скерування до лікувальної установи для отримання профілактичного антирабічного лікування.

В межах 1,5 тис. волинян щорічно звертається за медичною допомогою через напади тварин, третина з яких отримує профілактичне антирабічне лікування. У минулому році після нападів тварин за медичною допомогою звернулось понад 1300 осіб, за неповних 3 місяці поточного року — понад 100 людей. До 50% випадків укусів людей пов’язані з домашніми тваринами (в основному собаками та котами).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні