Пенсійний вік для жінок підвищать з 1 квітня

0
2
Пенсійний вік для жінок підвищать з 1 квітня
В Україні з 1 квітня підвищать пенсійний вік для жінок.

Також проведуть перерахунок розміру виплат для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Про це йдеться в законі про "Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування".

Жінки, які народилися до 1 квітня 1961 року, в 2021-му зможуть виходити на заслужений відпочинок із 59,5 років. Уже з 1 квітня вік виходу на заслужений відпочинок становитиме 60 років.

Із 1 квітня проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати після виходу на заслужений відпочинок (є 24 місяці додаткового стажу). Підвищувати будуть розмір самої виплати і прибавку за стаж.

Якщо виконали вимоги щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) – пенсію підвищують на 2% прожиткового мінімуму (надбавка за стаж, 35,3 грн);

Сам розмір "чистої" пенсії збільшується на 2%. Наприклад, якщо ваш розрахунковий розмір пенсії становить 6000 грн, то після 24 місяців додаткового стажу підвищення становитиме 120 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні