Медики назвали чотири продукти для поліпшення травлення

0
-4
Медики назвали чотири продукти для поліпшення травлення
Правильне харчування важливе для загального стану і нормального функціонування організму. Якщо людина буде неправильно харчуватися, то їжа буде гірше перетравлюватися, а це загрожує дискомфортом і погіршенням самопочуття, пише lenta.ua.

На процес травлення впливає багато чинників, починаючи від стресу і закінчуючи швидкістю їжі. Однак все це можна поліпшити і за допомогою харчування.

Йогурт

Йогурти містять біфідобактерії, які покращують процес травлення. Вони потрапляють у шлунок і допомагають засвоювати корисні речовини, які потрапляють в організм. Крім того, йогурт створює сприятливе кислотно-лужне середовище для перетравлення їжі. Лікарі рекомендують вибирати натуральні йогурти без барвників і смакових добавок. Якщо ви не можете вживати чистий продукт, то просто додайте до нього натуральні фрукти.

Чорнослив

Цей продукт відомий як натуральне проносне, тому його рекомендують вживати тим, хто страждає проблемами зі стільцем. У нього немає побічних ефектів, якщо вживати його в помірних кількостях. У чорносливі також міститься багато клітковини, що робить його ще кориснішим.

Вівсяна крупа

Страви з цієї крупи ідеально підходять для людей, у яких є проблеми з органами шлунково-кишкового тракту. По-перше, вівсянка обволікає шлунок, тим самим виконуючи захисну функцію. Особливо це актуально для людей з гастритом, панкреатитом або виразкою шлунка. Ця крупа також дуже багата на вітамін Е, який вважається природним сорбентом для організму і корисний при отруєннях та порушення травлення.

Імбир

Ця приправа славиться своїми антисептичними властивостями, тому чай з імбиру і лимона завжди використовують при застудних захворюваннях - імбир вбиває бактерії, а лимон насичує організм вітаміном С. Крім того, в ньому містяться і інші корисні вітаміни, які сприяють поліпшенню процесу травлення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні