У США готують цілий закон щодо України

0
-7
У США готують цілий закон щодо України
Шість членів американського Сенату представили законопроєкт, згідно з яким посилюється партнерство США й України у сфері безпеки. Про це повідомила пресслужба Комітету з міжнародних справ при Сенаті, пише Корреспондент.

"В інтересах підтримки захисту України від російської агресії і просування американських цінностей та пріоритетів зовнішньої політики, з гордістю приєднуюся до повторного прийняття Закону про партнерство в галузі безпеки України - довгострокового пакету допомоги, який демонструє нашу двопартійну прихильність безпеці України", - цитує пресслужба одного з авторів документа, сенатора Боба Менендеса.

Законопроєкт передбачає виділення Києву до 300 мільйонів доларів на рік військової допомоги і ще чотирьох мільйонів доларів на рік - на підготовку офіцерського складу ЗСУ.

Крім того, в документі сенатори пропонують прискорити передачу Україні озброєнь.

Також законодавці закликають Держдеп створити робочу групу щодо України із союзниками з Євросоюзу і призначити спеціального посланця для виконання функцій представника США на мирних переговорах у "нормандському форматі".

Нарешті, документ передбачає звіт від виконавчої влади про дипломатичну підтримку Штатами України протягом наступних п'яти років.

Під цим законопроєктом поставили свої підписи, крім демократа Менендеса, його однопартійці Кріс Мерфі і Джин Шахін, а також республіканці Джим Ріш, Роб Портман і Джон Баррассо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні