--> Розповіли, чи вийде Стир із берегів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розповіли, чи вийде Стир із берегів

0
2
Розповіли, чи вийде Стир із берегів
17 березня на 10 сантиметрів, вже сьогодні – на 5. У річці Стир зростає рівень води. З чим це пов’язано і чи вийде головна водна артерія Луцька з берегів?

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли у секторі гідрологічного прогнозування Волинського обласного центру з гідрометеорології.

Як повідомила завідувач сектору гідрологічного прогнозування Людмила Кашпрук, станом на сьогодні внаслідок періодичних скидів води із Хрінницького водосховища поступово зростає рівень води у Стиру.

«Такі скиди води відбуваються щорічно. У Луцьку до заплави річки Стир залишилося 26 сантиметрів – поки важко сказати, чи вийде річка з берегів, чи ні», - каже гідролог. Та додає, що поки рівень води у головній артерії Луцька щоденно зростає на декілька сантиметрів, але це не критично.

«Сьогодні з Хрінницького водосховища знову трошечки скинули води в Стир. Вчора рівень води у річці збільшився на 10 сантиметрів, сьогодні – на 5. Але вода ще буде потроху добігати. Наразі по всіх річках Волині рівень води спадає, зростає лише Стир, і то внаслідок скидів. Згідно з прогнозами, найближчим часом на території області значних опадів не передбачається, тому, швидше за все, надалі рівень води скрізь буде зменшуватись», - каже Людмила Кашпрук.

Водночас все ще зберігаються затоплення господарських споруд, обійсть та присадибних ділянок у районі Прип’яті.

І хоча річка Стохід поки що тримається на заплаві, але з 15 березня рівень води і там, і в Прип’яті йде на спад.

Тримається відмітка жовтого рівня небезпеки у селі Підгір’я (колишній Ратніський район,- ред.), але й тут рівень води з кожним днем йде в мінус.

Але на 125 сантиметрів підвищився рівень води в озері Світязь. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс на 18 сантиметрів.

«Можна сказати, що цього року Світязь став більш повноводним», - підкреслила Людмила Кашпрук.

Раніше ми повідомляли про те, які населені пункти Волині найближчим часом затопить та чи постраждає від повеней Луцьк.

Вікторія СЕМЕНЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні