5 деталей, які варто перевірити під час оформлення мікрокредиту

0
-1
5 деталей, які варто перевірити під час оформлення мікрокредиту
Українцям радять перевіряти реєстрацію фінансової установи, графік платежів та умови нарахування відсотків.

Про такі нюанси оформлення мікрокредиту повідомляють у Національному банку.

Зокрема, радять звертати увагу на:

▪️ офіційну реєстрацію установи. Варто перевірити інформацію компанії через систему НБУ. Якщо не знайшли, користуватися її послугами не варто;

▪️ повну процентну ставку. 0-2% з реклами – це вартість за один день користування без додаткових комісій і платежів. Річна ставка при цьому може сягати кількох сотень процентів;

▪️ графік платежів;

▪️ штрафи у випадку прострочення;

▪️ умови договору.

"Уважно прочитайте договір, а потім підписуйте. У ньому можуть бути зазначені особливі умови нарахування процентів та додаткові послуги", - йдеться у повідомленні НБУ.

У Нацбанку радять бути уважними до особливих умов нарахування відсотків.

"Йдеться про випадки, коли фінансова установа не одразу погодила всю суму кредиту. Наприклад, ви просили 10 тис. грн, а установа погодила спочатку 5 тис. грн, а через декілька днів інші 5 тис. грн. Може здаватися, що це один кредит. Насправді – це два окремі кредити, за якими можуть відрізнятися відсоткові ставки, дати погашення, розмір штрафів", - попереджають у НБУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні