Волинський рибоохоронний патруль затримав 12 порушників закону

0
-6
Волинський рибоохоронний патруль затримав 12 порушників закону
У період з 9 по 15 березня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 12 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 8 протоколів за порушення Правил рибальства (ст. 3 ч. 85 КУпАП), один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч.1 ст. 88-1 КУпАП) та один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 408 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили три кг водних біоресурсів. Також вилучено 1 од. заборонених знарядь лову та ще вісім од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик, пише рибоохоронний патруль Волині.

Для прикладу, 12 березня в ході рибоохоронної роботи на ринках району викрито порушення порядку збуту водних біоресурсів. Так, громадянин на ринку смт Турійськ здійснював продаж риби карась сріблястий без документів, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На особу складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

13 березня в ході рибоохоронної роботи на ринках м. Ковель Волинської області викрито громадянина, який здійснював продаж незаконного знаряддя лову. Так, у чоловіка вилучено сіткоснастеве знаряддя лову, не передбачене Правилами рибальства.

На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

14 березня завдяки повідомленню на телефонну «гарячу лінію» Волинського рибпатруля виявлено безгосподарське майно. На водному об’єкті, поблизу с. Колодії Маневицької ТГ Камінь-Каширського району виявлено п’ять сітних знарядь лову, не передбачених Правилами рибальства. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибпатруль вдячний громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення Правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Нагадуємо, любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні