На Волині викрили схему ухилення від сплати податків на суму 210 млн грн. ОНОВЛЕНО

1
0
На Волині викрили схему ухилення від сплати податків на суму 210 млн грн. ОНОВЛЕНО
Нагадаємо, нещодавно податківцями у Волинській області було викрито схему ухилення від сплати податків при реалізації імпортованих автотранспортних засобів.

Головним слідчим управлінням ДФС України було проведене досудове розслідування у кримінальному провадженні від 18.12.20 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5. ст.27, ч.3.ст.212 КК України, йдеться у постанові про проведення слідчих дій.

Згідно матеріалів кримінального провадження, невстановлені особи в період з 2019 року по теперішній час, діючи та використовуючи на території України використовуючи на території України реквізити підконтрольних підприємств-імпортерів організовували незаконну схему імпорту з країн ЄС та США автомобілів за зниженою митною вартістю, в подальшому реалізовуючи за готівку фізичним особам, при цьому документально відображаючи реалізацію автомобілів та автозапчастин в адресу підприємств реального сектору економіки з метою формування податкового кредиту з ПДВ та умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

У ході досудового слідства від ДПС України отримано інформацію щодо первинної реєстрації транспортних засобів, ввезених на митну територію України суб'єктами господарювання - імпортерами транспортних засобів.

Проведеним аналізом даних встановлено, що власники транспортних засобів зареєстровані по всій території України.



Примітно, що абсолютна більшість компаній були засновані у період з 2017 по 2019 роки Дмитром Зайцевим у точках по всій Україні.

Чимала кількість підприємств була зареєстрована на Волині, в тому числі у місті Луцьк. У схемі розмитнення автівок були задіяні також інші приватні підприємства та компанії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
добре, але - грошей не повернуть...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні