В Україні затримують виплати за лікарняними та декретними

0
1
В Україні затримують виплати за лікарняними та декретними
Фонд соціального страхування України попередив про затримки виплат лікарняних та декретних у зв'язку з нестачею доходів фонду на покриття всього обсягу допомоги та виплат. Про це в понеділок, 15 березня, повідомила прес-служба фонду на своєму сайті.

"На сьогоднішній день затримка становить 21 робочий день або 1,8 млрд грн, а також непрофінансовані заяви - розрахунки на суму 0,8 млрд грн, термін оплати яких становить 10 робочих днів відповідно до законодавства", - наголошується в повідомленні Фонду.

Згідно з повідомленням, наявна заборгованість була накопичена в грудні 2020 року через різке зростання витрат.

"Це пов'язано з додатковим навантаженням, яке Фонд отримав через пандемію - істотно зросли витрати з лікарняних, також на нас було покладено фінансування самоізоляції українських працівників, страхові виплати медикам тощо. Наприклад, в грудні 2020 року Фонд прийняв на оплату лікарняні на суму 2,4 млрд грн - на 1,5 млрд грн більше, ніж у грудні 2019 роки (0,9 млрд грн)", - сказано в повідомленні.

Прес-служба підкреслила, що Фонд робить все можливе для прискорення виплати декретних та лікарняних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні