Відомий бренд запускає новий тренд: сумочки з грибів

0
0
Відомий бренд запускає новий тренд: сумочки з грибів
Французький модний дім Hermes у співпраці з каліфорнійським стартапом MycoWorks почне випускати сумки з використанням екошкіри, зробленої з міцелію - тонких ниток з кореневої системи грибів.

"Бачення і цінності MycoWorks перегукуються з концепцією Hermеs - використання натуральної сировини і її перетворення, прагнення до досконалості, яка дозволяє забезпечити практичність предметів і їх максимальну довговічність", - сказав П'єр-Алексіс Дюма, арт-директор Hermes.



MycoWorks і Hermеs створили матеріал під назвою Sylvania, який виглядає і відчувається як теляча шкіра, але набагато екологічніший, тому що зроблений з грибів.

"Для створення матеріалу нитки міцелію вирощують в живильному середовищі, в результаті чого виходить специфічна плівка. Після сушіння вона стає міцною і гнучкою, тому легко зшивається і забарвлюється органічними пігментами", - йдеться в описі матеріалу.

Перший виріб з нового матеріалу надійде в продаж вже наприкінці 2021 року. Ним стане дорожня сумка Victoria.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні