У Луцьку провели годину поезії «Поезія – мелодія душі». ФОТО

0
-8
У Луцьку провели годину поезії «Поезія – мелодія душі». ФОТО
Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО святкують Всесвітній день поезії. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини. Свято покликане сприяти розвитку поезії, поверненню до традиції поетичних читань, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва. А також заохочення видавничої справи та створення на сторінках засобів масової інформації позитивного образу поезії, як справді сучасного мистецтва, відкритого для людей.

15 березня 2021 року у Луцькій центральній бібліотеці для дорослих було проведено годину поезії «Поезія – мелодія душі», під час якої відбулася зустріч з майстрами поетичного жанру, членами української ліги письменників імені Павла Чубинського, волинськими письменниками Пишук Марією, Василевською Лукією, Мартиненко Володимиром та Покотило Павлом, пише Луцька міська рада.

Поети читали вірші про красу рідного краю, розмірковували над вічними питаннями буття. Кожен письменник мав можливість виступити зі своїми віршами і поділитися думками про роль поезії в нашому житті. Учасники заходу жваво спілкувалися з гостями, ставили питання, щоб дізнатися більше про їхню творчість та плани на майбутнє.

Година поезії пройшла в теплій, душевній атмосфері, і не залишила байдужим жодного з присутніх.

Увазі глядачів була представлена творчість поетеси, яка втілилась у трьох збірках. Перша книжечка “ ” побачила світ у 2003 році,

дві інші чекають на друк. Це комп’ютерний варіант “З джерела любові”, праця 2015 року та “Сяєво тиші”, яка народилась нещодавно.
Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Дату святкування встановлено делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році.

Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Дату святкування встановлено делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році.

Основна мета святкування Всесвітнього дня поезії становить заохочення мовного розмаїття та підтримку зникаючих мов за допомогою поезії. Свято покликане сприяти розвитку поезії, поверненню до традиції поетичних читань, викладанню поезії, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва, а також заохочення видавничої справи та створення на сторінках засобів масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого для людей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні