У МОЗ повідомили, як будуть вакцинувати людей старших 80 років

0
-3
У МОЗ повідомили, як будуть вакцинувати людей старших 80 років
Людей старших 80 років будуть вакцинувати вдома. До них будуть направляти мобільні бригади. Про це в суботу, 13 березня, сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Новое время", відповідаючи на запитання, як планують працювати мобільні бригади під час вакцинації людей 80+.

"Ми наближаємо для людей похилого віку місце проведення щеплення до місця їх проживання. До маломобільних людям ми будемо направляти мобільну бригаду, щоб зробити щеплення вдома разом з людьми, які займаються їх опікою. І це буде наша стратегія імунопрофілактики - наблизити місце щеплення до місця проживання людини. Навіть до однієї людини приїдуть і будуть робити щеплення. Прямо вдома", - сказав Ляшко.

Ляшко уточнив. що зараз в Україні використовують десятидозні флакони.

"Надалі, якщо, наприклад, вакцина Sinovac приїде, то це буде доза - шприц. Тобто одна доза в шприці відразу вже упакована. Її для таких цілей використовувати раціональніше, економніше, менший коефіцієнт розливу. Тому, якщо вона надійде, ми переглянемо нашу дорожню карту", - розповів головний санітарний лікар.

У чергу на COVID-вакцинацію записалися понад 241 тисяча українців. За добу 12 березня в Україні ще 9304 людини щеплено проти COVID-19. З початку кампанії щеплено 47541 особа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні