--> У світі фіксується пік народжуваності близнюків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У світі фіксується пік народжуваності близнюків

0
6
У світі фіксується пік народжуваності близнюків
На сьогоднішній день у світі народжується більше близнят, ніж будь-коли. Про це свідчать результати першого глобального огляду, опубліковані 12 березня у світовому журналі репродуктивної медицини Human Reproduction.

Збільшення кількості народжуваності близнюків з 9 до 12 на тисячу випадків почалося з 1980 року.

Щороку у світі з'являється на світ 1,6 мільйона близнюків, таким чином, кожна 42-га дитина - близнюк. Але при цьому в різних регіонах ситуація різниться.

Дослідники проаналізували кількість близнюків у 165 країнах світу за 2010-2015 роки і порівняли дані з результатами такої народжуваності 1980-1985 років.

Найбільша кількість народжених близнюків була в Північній Америці - 71%. У Європі таких випадків зафіксовано 60%, а в Азії - удвічі менше.

В Україні в 2010-2015 роках кількість народжуваності близнюків збільшилася з 9 до 12 на тисячу випадків. А ось даних за 1980 рік вчені не знайшли.

Дослідники стверджують, що така динаміка відбувається через дизиготних дітей. Кількість монозиготних малюків на рівні 4 випадки на 1 000 пологів залишилася незмінною, причому в усьому світі.

Головною причиною збільшення кількості народжуваності близнюків називають штучне запліднення, випадки якого також збільшилися. І мова йде не тільки про екстракорпоральне запліднення, а й про набагато простіші методи, такі як стимуляція яєчників.

Крім цього, чимало близнюків народжується в країнах першого світу, жителі яких мають високі рівні доходів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні