--> Занурення під воду прибережних міст пришвидшилось у чотири рази | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Занурення під воду прибережних міст пришвидшилось у чотири рази

0
-2
Занурення під воду прибережних міст пришвидшилось у чотири рази
Вчені Університету Східної Англії у Великій Британії зафіксували, що занурення прибережних районів під воду пришвидшилось у кілька разів. Виявилося, що це відбувається не тільки через підвищення рівня моря, пов'язаного з глобальним потеплінням, а й з-за осідання суші в результаті прямої діяльності людини. Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Nature Climate Change, пише Курс України.

Швидкість занурення прибережної суші під воду оцінюється в 2,6 міліметра в рік за останні два десятиліття. Однак, згідно з новими підрахунками, збільшення рівня моря в уже постраждалих регіонах відбувається в чотири рази швидше і досягає 7,8-9,9 міліметра в рік.

Швидкі темпи опускання в дельтах і розташованих у них містах викликані діяльністю людини: відкачуванням ґрунтових вод, видобутком нафти і газу, захистом від повеней, а також будівництвом дамб, які запобігають утворенню нових відкладень. Осідання суші зачіпає 58% населення світу, що живе в прибережних районах.

За словами вчених, осідання суші стало однією з основних причин перенесення столиці Індонезії з Джакарти на острів Борнео. Великі прибережні міста з мільйонним населенням стануть найбільш уразливими для припливів, відпливів і штормів. Уповільнити темпи опускання можна за допомогою впровадження політики відповідального управління ґрунтовими водами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні