Зниклого в Карпатах лижника так і не знайшли: пошуки припиняються

0
6
Зниклого в Карпатах лижника так і не знайшли: пошуки припиняються
Рятувальники припинили пошуки туриста-лижника з Києва, який загубився в районі гори Гемба в ніч з 13 на 14 лютого.

Рішення про припинення пошуків туриста рятувальники взяли 5 березня, повідомила прес-секретар управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області Наталія Батир.

"За чинним законодавством активна пошуково-рятувальна фаза триває три доби, в подальшому вона продовжується до семи діб. Після цього може тривати за рішенням керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій. Ми продовжували пошуки", - уточнила Батир.

Рятувальники продовжували шукати чоловіка майже місяць.

Таких тривалих пошуків одну людину на Закарпатті ще не було. До операції залучили вісім гірських пошуково-рятувальних відділень ГСЧС Закарпаття, Львівщини, в тому числі другий спеціальний центр швидкого реагування ГСЧС України міста Дрогобич, лісників, волонтерів. Також територію обстежили з повітря за допомогою вертольотів МІ-8 і SuperPuma спеціального авіаційного загону ГСЧС.

"Слідів туриста не знайдено, залишків одягу або спорядження теж, слідів життєдіяльності або інших зачіпок, які б нам дали можливість встановити, що він просувався по тому чи іншому маршруті, немає. Тому і було прийнято рішення про припинення пошуків ", - уточнила Батир.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні