У Луцьку продовжують торгувати алкоголем біля шкіл

0
1
У Луцьку продовжують торгувати алкоголем біля шкіл
Луцька міськрада забороняє продаж алкоголю у радіусі 100 метрів навколо шкіл, однак, підприємці продовжують вести торгівлю алкоголем.

Пише Волинь юа.

Один із прикладів, магазин «Улюблений», що знаходиться за адресою Потапова, який знаходиться в десятках метрів від 9 школи та Лабораторного корпусу СНУ.

На прилавках магазину «Улюблений» серед продуктів, розміщені алкогольні товари. Хоча даний заклад себе більш позиціонує, як місце з продажу м’ясних продуктів ТМ «Забіяка».

До слова, в Луцьку, ще з 2011 року, діє заборона з продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

- «в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства), розміщених в радіусі 100 метрів від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів».

Також цим рішенням рекомендувати Регіональному управлінню департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України у Волинській області при видачі ліцензій на право торгівлі керуватися цим рішенням.

У свою чергу управління розвитку підприємництва та реклами міської ради зобов’язані надавати довідки про приналежність до визначених 100-метрових зон та враховувати ці моменти при видачі ліцензій на право торгівлі.



Натомість, слід припустити, що фіскали продовжують видають ліцензії підприємцям, які продають спиртне у межах цієї стометрової зони, а управління розвитку підприємництва та реклами міської замовчує факти торгівлі аклогольними товарами в забороненій зоні, мовляв законодавство недосконале.

До слова, подібна ситуація і є біля 5 школи міста Луцька, коли в межах 50 метрів діють магазини де ведуть торгівлю з продажу алкоголю та цигарок.

Таке враження, що вже алкоголь скоро будуть продавати біля порога школи. Бо попри заборону Луцької міської ради про продаж спиртних напоїв в радіусі 100 метрів від навчальних закладів, продовжують функціонувати «наливайки».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні