СБУ за сім років відкрила понад 16 тисяч справ за держзраду і тероризм

2
3
СБУ за сім років відкрила понад 16 тисяч справ за держзраду і тероризм
Після засідання РНБО (Ради національної безпеки і оборони) голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що з 2014 року відкрили понад 16 тисяч справ за державну зраду і тероризм. В основному вони пов'язані з окупацією і російською агресією.

Пише РБК.

За його словами, будь-який злочин проти державності - це не тільки порушення Кримінального кодексу, але і спроба розхитати нашу країну. Він також зазначив, що майже весь масив цих злочинів пов'язаний з окупацією та агресією Росії.

"За останні сім років слідчі СБУ відкрили 16 643 кримінальних провадження. Вони стосуються державної зради і злочинів терористичної спрямованості", - наголосив Баканов.

Серед резонансних справ: обстріл житлового масиву в Маріуполі і траси у 2015 році; затримання колишнього співробітника Кабміну за підривну роботу в інтересах РФ і так далі.

"Ми вдячні Офісу генерального прокурора, Міністерству внутрішніх справ та іншим правоохоронним органам за системну роботу. Всі ми працюємо над тим, щоб жоден злочин не залишився без законного покарання", - додав Баканов.

Крім того, СБУ розслідує справу про ведення агресивної війни проти України з боку РФ. В рамках неї оголосили низку підозр, в тому числі заступнику міністра оборони Росії Андрію Картаполову.

Також слідчі СБУ брали участь в розслідуванні катастрофи літака Малайзійських авіаліній в 2014 році, в результаті якої загинули 298 осіб. Вс зібрані матеріали передали слідству в Нідерландах, і на сьогодні справу розглядає Окружний суд Гааги.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ за сім років війни оголосила підозри понад 250 громадянам Росії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, 250 громадянам московії підозри. А наша внутрішня "п'ята колона" безнаказано творить антидержавну пропаганду, співає "інтернаціонал" в стінах парламенту...!!!
Активісти самі виловлюють "сєпарню" по містах, бо СБУ клепає підозри особам до яких не може дістатися бо вони проживають в московії. Браво!!
Відповісти
То чого наше "славне" СБУ ще досі не може знайти "крота" який злив інформацію про операцію по вагнерівцях?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні